top of page

Wie ben ik?

Ik ben Matthias Pauwels.

Vanuit een brede interesse in het menselijk lichaam en hoe het lichaam beweegt, was een opleiding tot osteopaat voor mij een logische keuze na mijn middelbare opleiding sport-wetenschappen.

Ik vind het fascinerend om te zien hoe een lichaam zich continu aanpast aan de belasting die het dagelijks ondervindt.  Door regelmatig bijscholingen te volgen tracht ik mijn onderzoek en behandeling steeds met de meest recente wetenschappelijke inzichten te onderbouwen.


Vanuit mijn ervaring met professionele sporters bij

185 Coaching Center ben ik vertrouwd met verschillende sporten

en de lichamelijke belasting die daarmee gepaard gaan.

Elk sportniveau, van recreatief tot professioneel, brengt namelijk specifieke klachten met zich mee die telkens een aangepaste aanpak vergen. 

 

Om mijn eigen geest en lichaam in evenwicht te houden, trek ik vaak mijn loopschoenen aan. Zo verzeker ik mezelf om elke dag optimaal voor mijn patiënten klaar te staan.

20200801094242_IMG_6452.jpg

Mijn opleidingen & diploma's:

  • 2015: Bachelor in Osteopathy aan The International Academy of Osteopathy (IAO) in Gent

  • 2018: Running Related Injuries bij RunningSmart in Gent

  • 2019: Minimal Lever Mid Range Manipulation aan Centrum voor Osteopathie in Antwerpen

  • 2020: Analysing running technique and running re-education bij RunningSmart in Gent

  • 2021: Master in Osteopathy aan University of Applied Sciences Tyrol in Innsbruck

Wat is osteopathie?

Het menselijk lichaam is voortdurend in beweging. Door die continue beweeglijkheid krijgt je lichaam af te rekenen met stoornissen die zich kunnen uiten in pijn of langdurige klachten.

 

Osteopathie richt zich op het opsporen en behandelen van die stoornissen. Op basis van manuele onderzoeks- en manipulatiemethodes behandelt een osteopaat het lichaam met als doel de beweeglijkheid en algemene gezondheid van het lichaam te optimaliseren. 

Elke spier, elk bot, alle ingewanden maken van het menselijk lichaam één geheel, een anatomische en fysiologische eenheid. De werking en functie van elk afzonderlijk lichaamsdeel zal altijd de rest van het lichaam beïnvloeden.

Een lichamelijke stoornis kan zich vroeg of laat kenmerken in de vorm van pijn of klachten. Nochtans is de klachtenregio niet altijd dezelfde als de plek van de stoornis. Een osteopaat vertrekt daarom altijd vanuit een analyse van het hele lichaam met als doel de stoornis te detecteren, de klachten te verhelpen en het lichaam opnieuw in balans te brengen. 
Osteopathische behandelingen vertrekken vanuit manuele manipulaties. Medicatie zal nooit voorgeschreven worden. Indien het voor je eigen gezondheid beter is, verwijst een osteopaat je door naar een arts of een andere specialist.

 

Meer informatie en toelichting vind je op osteopathie.be

20200801102326_IMG_6554_2.jpg

Als een deel van het lichaam een stoornis vertoont, beïnvloedt dat de rest van het lichaam. Daarom onderzoekt en behandelt een osteopaat het lichaam als één geheel.

Osteo Pauwels_LOGO_v12_BACKBONE_GEEL.png

Denk je dat een osteopaat jou kan helpen? 
Maak nu je
afspraak

Osteopaat Matthias_LOGO_v16_BOL TRANSPAR
bottom of page